De vreugde van de liefde

God is liefde. Dus liefde is God. Maar wat is liefde? Wat mag liefde heten? En hoe kan liefde vorm krijgen? Daarover gaat de zogenaamde 'apostolische exhortatie' Amoris Laetitia ('De vreugde van de liefde') van paus Franciscus die op 19 maart 2016 verscheen, mede als vrucht en weerslag van twee bisschoppensynodes over huwelijk en gezin. In een cursus van vijf bijeenkomsten willen wij ons er in verdiepen en er over nadenken: Wat wil de paus ons meegeven? En kunnen en willen wij er iets mee in verband met onze eigen relaties, huwelijken, gezinnen en binnen de Amsterdamse geloofsgemeenschappen waartoe wij graag willen behoren? Zo ja, wat dan? En hoe?

Voor wie?

Voor mensen die samen zijn, alleenstaand, jonger, ouder, gehuwd, gescheiden, hertrouwd, homo, hetero.

Wanneer?

Op de dinsdagavonden 10, 17, 24 en 31 januari en 7 februari (Vredeskerk) en op de donderdagavonden 2, 9, 16, 23 en 30 maart (Obrechtkerk), steeds van 20u-22u.

Opgave?

Stuur een e-mail naar vredam@hotmail.com