home-left

De nieuwste berichten over corona vanuit het Bisdom

Enquête aanvangstijden vieringen

Betaald parkeren in het Museumkwartier op zondag vanaf 12.00 uur

Het gemeentebestuur van Amsterdam heeft besloten dat vanaf zondag 3 oktober 2021 ook op zondag betaald parkeren geldt in het Museumkwartier. Betaald parkeren gaat gelden van 12.00 uur tot 24.00 voor EUR 6 per uur.

Omdat onze Hoogmis om 11.00 uur begint en regelmatig langer dan een uur duurt, heeft dit gevolgen voor parochianen en frequente bezoekers die met de auto naar de kerk komen.

Het parochiebestuur wil onderzoeken of er bereidheid bestaat onder de parochianen en bezoekers om de Hoogmis een half uur eerder te laten beginnen, dus om 10.30 uur. De gezinsmis zal dan ook een half uur eerder beginnen, dus om 9.00 uur.

Door middel van een enquête vraagt het bestuur naar uw voorkeur. Gebruik het formulier, of mail uw voorkeur zoals vermeld in het formulier direct naar secretariaat@obrechtkerk.nl

Hartelijk dank voor uw medewerking,
het parochiebestuur.

De Stadsdiaken stelt zich voor

Het is zomer 2021 als ik dit schrijf. Een tijd waarin hopelijk en eindelijk weer van alles kan. En een tijd van teleurstelling dat toch weer veel wordt teruggedraaid en uitgesteld: voor hoe lang? Intussen maken we er het beste van: we profiteren en genieten van wat wel kan en leren leven met de risico’s voor de broze gezondheid van onszelf en onze dierbaren en met een dosis eenzaamheid. Hoop, dromen en verwachtingen strijden met onmogelijkheden, gebreken en kwetsbaarheden van het leven en van onszelf. Voor de meeste mensen is het leven altijd al zo, maar corona heeft ook dit patroon enorm versterkt.

Het is deze zomer van 2021 waarin ik de tijd neem om mezelf – eindelijk – aan u voor te stellen. Ruim twee jaar geleden werd ik aangesteld als Stadsdiaken voor Amsterdam. Mijn opdracht werd in een motto vervat: De kerk een diaconaler gezicht geven. Het gaat om een nieuwe functie waarvan gaandeweg moet blijken hoe dat moet en wat dit inhoudt.

Lees meer…

‘Naar een steeds groter wij’

bijeenkomst in Amsterdam op zaterdag 25 september 2021

De katholieke kerk viert elk jaar op de laatste zondag van september de Werelddag voor Migranten en Vluchtelingen. Naar aanleiding van deze dag organiseren het Bisdom Haarlem-Amsterdam, Cordaid, Sant’Egidio en de Vastenactie op zaterdag 25 september 2021 een bijzondere bijeenkomst in de Mozes en Aäronkerk in hartje Amsterdam.

Dit event staat in het teken van het thema ‘Naar een steeds groter wij’, dat paus Franciscus heeft gekozen voor de 107e editie van deze Werelddag. Hiermee roept de paus op tot verbondenheid en broederschap, als één familie. Niet ‘wij en zij’, of ‘ons en de anderen’, maar een uitnodiging aan iedereen om ons in te zetten voor werkelijke ontmoeting en het herstel van onze menselijke familie. Dat doen we door migranten en vluchtelingen gastvrij te verwelkomen, beschermen, ondersteunen en te helpen participeren en integreren in onze samenleving.

Op zaterdag 25 september vieren we de gastvrijheid met een uniek inhoudelijk programma door over hoe we dit in de dagelijkse praktijk brengen, afgewisseld met muzikale bijdragen. Het programma wordt uitgevoerd in samenwerking met vluchtelingen en andere nieuwkomers in onze samenleving. De ontmoeting staat centraal, ook in een gezamenlijke lunch waarmee de bijeenkomst wordt afgesloten.

Lees meer…

Muziek in de Obrecht

Bekijk het muziekoverzicht van het Obrechtkoor. In verband met coronamaatregelen is het mogelijk dat de samenstelling van het koor en/of het uitgevoerde werk afwijkt van wat in het programma is vermeld.

Zin om zelf ook te zingen? Het Obrechtkoor heeft bij alle stemsoorten plaats voor nieuwe leden!