Mouwen opstropen of juist op zoek naar verstilling?
In de Obrechtkerk kan het allemaal!

U zoekt contact? U gaat regelmatig naar de kerk maar wilt misschien wel iets meer doen? Heeft u er wel eens bij stil gestaan dat een kerk ook niet ‘zomaar’ reilt en zeilt? Heeft u ook behoefte om even stil te staan in deze drukke tijden? Of juist behoefte om de handen uit de mouwen te steken?

Herkent u zich in deze vragen? Overweegt u dan eens u aan te sluiten bij één van de vele werkgroepen die de Obrechtparochie rijk is. Deelname aan een werkgroep biedt u verrijking, contact met mede-kerkgangers, verdieping, of gewoon plezier. Iets voor u? Leest u dan de informatie hieronder, of bel of mail direct met de pastorie: secretariaat@obrechtkerk.nl, of 020 662 3779. Onze mensen denken graag met u mee!

Catechese, oftewel ‘verdieping’

Deelnemers aan deze groepen zoeken verdieping, verbinding en bewustwording.

• Jeugd en gezin Obrechtkerk: alle informatie over catechese en familievieringen in de samenwerkende Obrecht- en Vredesparochies.
  • OBRECHTACADEMIE, organisatoren Damiaan Meuwissen en gastpater Frans Vervooren.
  • Pas-gedoopten: in deze groep ontmoet u mensen in dezelfde levensfase als uzelf, die hun kind vanuit geloofsovertuiging willen opvoeden.
  • Jong-gehuwden: u bent bewust getrouwd voor de kerk en zoekt contact met andere gehuwden om gezamenlijk een steentje bij te dragen aan de parochie. Meer informatie over huwelijk en gezin vindt u ook op de website van de afdeling Huwelijk en Gezin van het Bisdom, over o.a. Huwelijksvoorbereidings-cursussen, Gezinsdagen, JongGehuwdenDagen, Catechetisch materiaal voor gehuwden, (commerciële) Trouwbeurzen en Workshops.

Liturgie, oftewel de ‘doe-groepen’

In liturgie-groepen houdt u zich bezig met praktische hulp in de liturgie. U voert ondersteunende taken uit.

• Acolythen, kosters en lectoren: u biedt ondersteuning bij vieringen.
  • Collectanten: u bent verantwoordelijk voor de collecte tijdens de mis.
  • Hulpdienst: bloemen verzorgen, zilver poetsen, schoonmaken …. deze groep staat open voor mannen, maar ook voor vrouwen!
  • Koffiegroep: u zorgt voor het onmisbare kopje koffie aan het eind van de mis.
  • Kindercatechese: kindernevendiensten, ouderhulp tijdens de Familiemis, assisteren bij de kindercatechese of hulp bij Palmpasen en de Kinderkerstviering. Altijd vrolijk en altijd nodig!
  • Obrechtkoor: groots, meeslepend, toonaangevend. Niet weg te denken uit de parochie!

Diaconie, oftewel het ‘sociale gezicht’

De diaconie-groepen richten zich op de samenleving, zij treden dus actief naar buiten toe.

• Bejaardenbezoekersgroep: u bezoekt bejaarden voor een kopje koffie of een goed gesprek.
  • Rouwgroep: u biedt steun en ruimte aan parochianen die verdriet hebben om het verlies van een dierbare.
  • PCI-Obrecht: de Parochiële Charitas Instelling van de Obrechtkerk biedt enige financiële hulp aan mensen van de Obrecht en voorheen de Agneskerk en de Christus Geboortekerk.

Nieuwsgierig geworden? Wilt u meer informatie? Aarzel dan niet en bel gerust! De werkgroepleiders geven u graag meer informatie.
Stuur een e-mail aan secretariaat@obrechtkerk.nl, of bel de pastorie: 020 662 3779.