home-right

Vieringen & agenda

Gebedsintenties kunt u mailen aan het secretariaat, onder vermelding van de naam en de datum van de betreffende zondag.

 • za
  23
  okt
  2021

  International Family Mass in English

  17:00
 • zo
  24
  okt
  2021

  LATIJNSE HOOGMIS/MASS IN LATIN

  11:00
 • za
  30
  okt
  2021

  International Family Mass in English

  17:00
 • zo
  31
  okt
  2021

  LATIJNSE HOOGMIS/MASS IN LATIN

  11:00
 • Vormselvoorbereiding

  12:00
 • ma
  01
  nov
  2021

  ALLERHEILIGEN / ALL SAINTS

  19:30
 • di
  02
  nov
  2021

  ALLERZIELEN

  19:30

Volledige agenda

Obrechtinfo
Eens in de 14 dagen het laatste Obrechtnieuws per e-mail ontvangen?
Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

For our international guests
Please read our information in English.

Hoogmis begint om 10.30 uur vanaf 1 november

De gemeente Amsterdam heeft besloten dat er in het Museumkwartier en in De Pijp betaald parkeren wordt ingevoerd op zondagen vanaf 12 uur, vanaf 1 oktober 2021. Dat omvat ook de directe omgeving van de Obrechtkerk. Inmiddels heeft het Parochiebestuur via een enquête geïnventariseerd bij de parochianen en kerkbezoekers of zij voorstander zijn van het vervroegen van de aanvangstijd van de mis naar 10:30, dus een half uur eerder. Op basis hiervan heeft het Parochiebestuur besloten dat de Hoogmis begint om 10:30 uur, vanaf 1 november 2021.

Betaal alleen wat nodig is
Wilt u niet onnodig betalen, dan kunt u gebruik maken van gangbare parkeer-apps, zodat u alleen betaalt voor de momenten dat u ook daadwerkelijk geparkeerd staat.
U kunt ook overwegen om buiten het Museumkwartier een parkeerplaats te zoeken. Dat lukt vanaf ca. 10 minuten lopen, ten westen van de Emmastraat of ten zuiden van de R. Vinkeleskade.

Museumkwartier

Bisdomblad SamenKerk

In dit septembernummer onder andere:

 • ‘Geloof in Geluk’: een uit­no­di­ging voor, maar ook een route door de ka­the­draal in Haar­lem, waarbij het thema ‘geluk’ centraal staat.
 • Welk stempel drukte de mid­del­eeuwse paus Innocentius III op het paus­ambt?
 • Twee vrij­wil­li­gers die en­thou­siast ver­tellen over hun bijdrage aan een bij­zon­der project in hun pa­ro­chies.

Kom naar de kerk en haal een exemplaar, of lees de online uitgave.

De Stadsdiaken stelt zich voor

Het is zomer 2021 als ik dit schrijf. Een tijd waarin hopelijk en eindelijk weer van alles kan. En een tijd van teleurstelling dat toch weer veel wordt teruggedraaid en uitgesteld: voor hoe lang? Intussen maken we er het beste van: we profiteren en genieten van wat wel kan en leren leven met de risico’s voor de broze gezondheid van onszelf en onze dierbaren en met een dosis eenzaamheid. Hoop, dromen en verwachtingen strijden met onmogelijkheden, gebreken en kwetsbaarheden van het leven en van onszelf. Voor de meeste mensen is het leven altijd al zo, maar corona heeft ook dit patroon enorm versterkt.

Het is deze zomer van 2021 waarin ik de tijd neem om mezelf – eindelijk – aan u voor te stellen. Ruim twee jaar geleden werd ik aangesteld als Stadsdiaken voor Amsterdam. Mijn opdracht werd in een motto vervat: De kerk een diaconaler gezicht geven. Het gaat om een nieuwe functie waarvan gaandeweg moet blijken hoe dat moet en wat dit inhoudt.

Lees meer…

Voorjaar 2022: woonruimte beschikbaar in dames studentenhuis Marienstaete

In de gerenoveerde pastorie van de Obrechtkerk zijn komend voorjaar (2022) weer enkele plekken beschikbaar in de Rooms Katholieke woongroep van damesstudenten, Marienstaete. Binnen het huis, dat wordt ondersteund door een inwonende mentor, is aandacht voor studie én persoonlijke ontwikkeling. Marienstaete vormt een zelfstandig maar nauw verbonden onderdeel van de Parochie Onze Lieve Vrouw van de Allerheiligste Rozenkrans (Obrechtkerk) in Amsterdam Zuid.

Voor meer informatie of bij belangstelling om te komen wonen in Marienstaete: Stuur een e-mail naar marienstaete@obrechtkerk.nl